MAKE UP - STYLING - SHOPPING - KLEURENCOACHING - PArfum -

Nu de dagen lang en grijs zijn, zien we dat vele mensen zich ook in hun hoofd beginnen te voelen zoals het weer: Somber. 

Tja, het gebrek aan zonlicht en/of een heldere hemel doet wat met een mens. Vooral nu de feestperiode achter de rug is en we weer in de dagdagelijkse routine draaien. De sprankelende feestverlichting verdwijnt uit het straatbeeld, de lampjes van de Kerstboom moeten een jaartje wachten om weer te mogen fonkelen. En hoe fel sprankelen we zelf?

Vooral in de kleurkeuze van onze kleding merken we op dat er veel donkere en gedempte kleuren gedragen worden, alsof we deze winterse somberheid nog wat extra kracht willen bijzetten en extra supporteren voor de grijze wolkenhemel. Zwart, donkergrijs, marineblauw, met hier en daar een ‘gedurfd’ streepje donkergroen, bordeaux of okergeel. Hoe anders zouden we ons voelen, hoe anders zouden we er uit zien als we nu eens een een blikje kleur opentrokken en een neus zouden maken naar die grijze wolken met een smaragdgroene sjaal, een robijnrode jas, een violetkleurige muts…?

Mensen staan er vaak niet bij stil dat kleur pure energie is. Dat is helemaal niets zweverigs of spiritueel, dat is pure fysica. Newton, remember? De kleuren die we zien, bestaan dankzij de gratie van licht. In het donker zien we immers geen kleuren. Als er licht op een voorwerp valt, worden bepaalde componenten van deze witte lichtbundel weerkaatst en andere dan weer geabsorbeerd door dat voorwerp. Wanneer we dus een paarse jas zien, wordt blauw en rood van de lichtbundel simultaan en in een bepaalde verhouding weerkaatst (paars = blauw + rood), de andere componenten van de lichtbundel worden geabsorbeerd.Een wit voorwerp ervaren wij als wit omdat alle componenten van de lichtbundel weerkaatst worden. Bij zwart is het net het tegenovergestelde. Daar wordt alles ‘geabsorbeerd’.

Nu de licht wat minder helder is, moeten we dus extra ons best doen om kleuren te laten stralen, om zelf voor wat meer reflectie te zorgen. En hier begint een spannende denkoefening. Want we willen er natuurlijk wel een beetje ‘winters’ uit zien, go with the flow. Dat zomerjurkje met print in boterbloemgeel, parkietgroen en kobaltblauw is vaak moeilijk om te combineren met onze winterse basics in dikkere en warmere stoffen. Bovendien lenen bepaalde stoffen en texturen zich beter voor bepaalde kleuren en combinaties dan andere.

Kleuren die ons in deze periode energie geven en mooi harmoniëren met warmere stoffen, zijn volgens mij alle edelstenenkleuren: Smaragdgroen, robijnrood, topaaspaars,jade, toermalijn….  Met deze kleurkeuzes krijg je ook meteen de weelderige uitstraling die met edelstenen geassocieerd wordt. En energie…tonnen energie.  Niet alleen voeg je een sprankeltje kleur toe aan de wereld, je wordt er vooral zelf ook blij en vitaal van.

Oké, dat was een open deur intrappen. Want dit wisten we natuurlijk allemaal al. Alleen…waarom doen we het dan niet? Waarom blijven we dan vasthouden aan onze ‘veilige’ kleurkeuzes – of non- kleur keuzes?  

Omdat we ons vaak onzeker voelen? Een beetje geremd om boven het maaiveld uit te steken? Want ja, zo’n klaproosrode jas is natuurlijk wel een headturner. Of misschien voelen we ons geremd om teveel kleur te dragen omdat we niet goed weten hoe we ze moeten combineren, willen we niet het risico lopen er uit te zien als een ‘mannekesblad’  en grijpen we zekerheidshalve dan maar naar de kleuren waarmee we niets verkeerd kunnen doen en die goed harmoniëren met alles? Of misschien weten we gewoon niet welke kleuren ons flatteren en welke net iets minder?

Vroeger, dat wil zeggen, zo’n 25 jaar geleden, kon niemand mij meer overtuigen om kleurrijke kleding te dragen. Ik voelde mij al snel ‘bekeken’ met een kleurrijke outfit en dat was inderdaad ook zo. Als ik tijdens mijn studententijd mijn grasgroene trui droeg, draaiden alle hoofden zich naar mij. Nu weet ik dat dit niet was omwille van de groene kleur an sich, wel omdat die nuance van groen voor geen meter bij me paste. Met mijn zachte uitstraling at die kleur groen mij figuurlijk op. Idem dito met mijn klaproosrode jas. Veel bekijks, maar vaak ook gniffelende blikken.

Tijdens mijn professionele loopbaan in de financiële sector speelde ik dus liever op veilig. Antraciet, marineblauw….maar of ik hier nu echt vrolijk van werd…? Of dat mijn klanten er vrolijk van werden? Of dat het veel power uitstraalde? Niet dus.

Vandaag weet ik dankzij mijn opleidingstrajecten in kleurenpsychologie en kleurencoaching en dankzij mijn meer dan 10 jaar ervaring hierin gelukkig welke kleuren iemand in zijn kracht zetten, iemand zowel van binnen als van buiten ondersteunen, en welke kleuren of nuances dat net iets minder doen. Het is dan ook mijn passie om met kleuren te werken en deze ervaring met anderen te delen, zodat je zowel energiek als harmonieus uitstraalt wat bij je past. En dus trek ik vandaag mijn kersenrode tuniek aan. Omdat kersen me toch al een beetje aan de zomer doen denken.

Wil jij ook graag meer energie krijgen van jouw spiegelbeeld? Wil je de wereld een beetje mee kleuren met een uitstraling die bij je past en die je in je kracht zet? Ik help je heel graag. Kom je mee een blikje kleur opentrekken met mij? Een sessie kleurencoaching is een eenmalige investering….die je zoveel oplevert voor je humeur. Doen!

Sessie integrale kleurencoaching van 2,5 u: 120 € inclusief jouw gepersonaliseerde waaier met topkleuren.

Deel dit bericht met je vrienden

zie ook andere berichten

Lente

Lentejassen

Het item dat vele dames zich als eerste aanschaffen voor het nieuwe seizoen is een jas. Voor de lente zijn luchtige vest-jassen, die je eventueel

Lees verder »